Föreläsning- negativt tänkande. Torsdag den 15 jan kl 18:00

Är det alltid bra att försöka tänka positivt eller har positivitetsvågen gått för långt? När är det istället positivt att tänka negativt och när är det faktiskt negativt att tänka positivt? Vad utmärker egentligen en ”negativ” eller ”positiv” tanke eller känsla? För den som tröttnat på positivitetshetsen finns inspiration till alternativa förhållningssätt att hämta bland stoiker, pessimister, buddhister och smålänningar. Välkommen till en föreläsning där vi utvinner det bästa ur det negativa tänkandets guldgruva!

Föreläser gör filosof och psykolog Ida Hallgren, som har hållit kurser i och föreläst om negativt tänkande runtom i Sverige och med anledning av detta medverkat i SVT:s Idévärlden, Morgonpasset i P3, P1 morgon, Karlavagnen i P4, norska radio NRK och finska radio X3M. Även DN, SvD, GP, Aftonbladet och Expressen m.fl. har skrivit om kursen i negativt tänkande.

Föreläsningen är gratis och ordnas i samarbete med Väveriet!

Uddebo levande adventskalender

Vi har börjat närma oss december och mörkret behöver lite konkurrens av ljus, mys och värme.
Upplägget är enkelt, du väljer ett datum mellan 1-24 dec och ordnar något i byn just den dagen. Det kan vara en fika, en konsert, en tomteblosstafett eller valfri överraskning. Skriv vilken dag, tid och plats du vill ha skickas det ut i Uddebobladet den 29 nov. Varje dag öppnas en ny lucka någonstans i byn!

Filmfestival och filmövningar i Uddebo

Två dagar med film som gemensam nämnare.
Workshop och Filmfestival på 2:a våning i Gula Huset i Uddebo.

30 Oktober: Arbeta med film 9-16

31 Oktober: Filmfestival 10-23

30 Oktober Filmövningar för alla åldrar, 0-111 år.
Arbeta med film som verktyg. Genom film och bilder kommer en stor del av den information och kunskap vi tar del av idag. Vi upplever platser, personer och känslor som vi kanske inte skulle kommit i kontakt med. Hur rustar vi våra barn att kunna hantera/avkoda/förstå dessa bilder? Filmövningarna kommer att utgå ifrån varje individs tidigare kunskap. Detta betyder att även du som inte har någon tidigare erfarenhet av att filma och fota kan delta. Vi kommer att göra kortare filmer och även se dessa tillsammans på stor skärm. Det kommer finnas kamera att låna på plats men tag gärna med egen smartphone eller läsplatta om du har möjlighet. Det är okej att lämna minderåriga så länge som dom kan ta hand om sig själva. Jag kan möta upp vid busshållplatsen Fritidsgården i Uddebo om detta avtalas med mig innan.

31 Oktober Se-film-i-grupp-festival. Som en filmkväll fast en hel dag. 10-12:30 barn/familjefilm 13-15 barnfilm 7+ 15-17 förslag från biobesökarna/grisen i säcken 17-19 ungdomsfilm 11+ 20-23 2 x vuxenfilm (film av tove pils & lasse långström)

Samtal efter film uppmuntras. Snacks och mat som går att mikra till försäljning. Eller ta med en lunchlåda. UDDEBO_VIDEO håller öppet bägge dagarna. passa på att fråga våra experter efter tips. Respektera åldersgränsen. I samarbete med ABF Tranemo.

Eyal Shachar håller i filmövningarna och han är bosatt i Uddebo. Eyal driver ett litet produktionsbolag som heter Desperage Produktion och bolaget sysslar med att utveckla idéer och göra dessa till filmer. -Vårt intresseområde inom film är konstfilm, fiktionsfilm och dokumentärfilm. Eyal har en magister i film från Akademin Valand och har jobbat med utvecklingen av att arbeta konstnärligt med kameran som verktyg och öka bildförståelse. I synnerhet för barn och ungdomar. Eyal har haft workshops i Svenljunga och Tranemo under 2017/2018. För frågor maila eyal@desperage.se.