Videoklipparkurs

Kursen är till för dig som vill börja lära dig klippa, för dig som vill utveckla ditt klippande och för dig som är intresserad av hur bild, bildflöden och ljud påverkar känslan i bilden och hos betraktaren. Fokus kommer ligga på videoredigering. Även om andra delar av film och video kommer diskuteras så som: projektutveckling, filminspelning och problemlösning.
Kursen kommer ha ett D.I.Y.- tänk (do it yourself). En jobbar med det en har. Så det spelar ingen roll om du inte äger en supersnabb dator eller fancy kamera. Du kanske istället har en telefon/padda som går att ladda ner någon redigeringsapp till. Eller om du vill använda dig av två vhs-bandspelare för att klippa ihop något. Möjligheterna är oändliga. Men mitt favvo redigeringsprogram är Adobe Premiere och det är även där focus kommer att ligga.

Kursen kommer utformas tillsammans med deltagarna efter deras behov under första träffen och även via mail innan kursstart. Det spelar ingen roll om du har med dig ett projekt du vill klippa på, vill filma något eller om du vill få övningar av mig att öva dig på.

Kursen kommer hållas i Uddebo, Tranemo kommun, under sex kvällar. 31/10, 4/11, 7/11, 9/11, 11/10 och ett datum till.

Anmälningsavgift (betalas senast 17 oktober)
300 kr för personer med inkomst
200 kr för arbetslösa eller studenter
0 kr för asylsökande och papperslösa

Antal deltagare är begränsat. Först till kvarn. Anmälan sker enbart via PM eller mail. eyal@desperage.se

Kursen finansieras av Västra Götalandsregionen, Regionutvecklingsnämnden i samarbete med Uddebo Kultursystem och Gula Huset i Uddebo.