Scenkonstworkshop i icke-kommunikation

14566310_10154600696841457_8767209024834244035_o

Scenkonstgruppen Klockrovdjuret ger sin första workshop!

Ditt huvud är ett universum. Tänk dig föreställningen i sin helhet inuti ditt huvud, och skapa din del (t ex ljusdesign) utifrån det. Kom och spela den tillsammans med flera andra som gjort samma sak. Du planerar din del i minsta detalj utan någon kommunikation med de andra. Du gör ett exakt schema för både tid och rum som måste följas på sekunden, utan anpassning under föreställningens gång. Ingen improvisation. Det här är (inte) den ultimata processen.

Klockrovdjuret bjuder in dig som är verksam scenkonstnär eller har ett intresse för scenkonst till en workshop i metoden icke-kommunikation. Alla deltagare arbetar utifrån var sin av scenkonstens olika yrkesroller/funktioner (se exempel nedan). Utifrån en gemensam titel skapar deltagarna en föreställning helt utan att kommunicera med varandra. Först vid den avslutande redovisningen – då vi också bjuder in publik – sätts allt samman för första gången. Det finns ingen gemensam vision och inget att kompromissa med. Allt kan dras till sin spets. Ett konstnärligt experiment med mycket frihet, där processen är det viktiga och destinationen oklar.

Lördag den 26/11 kl. 10.00 – 19.00
Söndag den 27/11 kl. 10.00 – 17.00
Väveriet, Uddebo
Max antal deltagare: 8
Deadline för ansökan: 1 november

Exempel på funktioner:
ljuddesign/musik
ljusdesign
skådespeleri och text
kostym
mask och peruk
scenografi
dans/koreografi
video/projektioner

Skicka in en kort text där du beskriver din konstnärliga verksamhet, vad du är intresserad av, och vilken funktion du skulle vilja delta med i workshopen. Det går bra att föreslå andra funktioner än dem som vi har listat här.

Maila din ansökan till klockrovdjuret@gmail.com senast 1 november 2016. Hör gärna av dig till samma mailadress om du har frågor.

Workshopen är kostnadsfri, ingen deltagaravgift.
Vi bjuder på vegansk lunch och fika båda dagarna.
Resa och boende ordnas av deltagarna själva. Om du inte har möjlighet att hitta boende kan vi försöka hjälpa till.

Om Klockrovdjuret:
Klockrovdjuret har som mål att experimentera med och utforska nya samarbetsmetoder i skapandet av scenkonst och att fungera som en demokratiserande motpol till den traditionella teaterns hierarkier. Det började som en vild och humoristisk idé men konceptet visade sig ha överraskande stor konstnärlig potential.

Sedan starten 2011 har gruppen gjort sju produktioner med icke-kommunikation som gemensam metod och grund. Föreställningarna har bl a spelats på Uppsala Stadsteater, Atalante i Göteborg, Stockholms Dramatiska Högskola, Stockholm Fringe Festival och på Akademien før scenekunst i Fredrikstad, Norge.

www.klockrovdjuret.info

Workshopansvariga och handledare: Anna Haglund, Martina Sildén,
Emma Örn, Josefin von Zeipel.

Workshopen finansieras av Västra Götalandsregionen, Regionutvecklingsnämnden i samarbete med Uddebo Kultursystem och Gula Huset i Uddebo.